همایش منطقه ای هیات های اجرایی جذب موسسات آموزش عالی استان های یزد، مرکزی، چهارمحال و بختیاری و اصفهان با حضور دکتر محمد علی کی نژاد، رییس هیات عالی جذب؛ دکتر جواد محمدی، دبیر هیات عالی جذب؛ دکتر سیدعلی حسینی، رئیس امور هیات علمی وزارت بهداشت؛ حجت الاسلام دکتر رضوان طلب، رئیس مرکز جذب وزارت علوم و روسای دانشگاه های استان یزد در یزد برگزار شد.
دکتر محمد علی کی نژاد، رییس هیات عالی جذب در این نشست گفت: ما سعی داریم با آینده نگری به بررسی مسایل جذب هیات علمی بپردازیم و با توجه به مشکلات و امکانات و مجوزهای موجود در استان ها موضوع جذب هیأت علمی را بررسی نماییم. وی افزود: یکی از بحث های جدی ما در سال جاری کاهش شدید بودجه نسبت به سال 92 بوده است که این میزان به ده درصد کاهش یافته است ولی در سال 94 این میزان مقدار ناچیزی افزایش یافته است.
رئیس هیات عالی جذب خاطرنشان کرد: از آنجایی که هر دانشگاهی شرایط ویژه خود را دارند ما در این زمینه نیازداریم که دانشگاه ها به ما کمک کنند تا از راهکارهای انها استفاده نماییم. دکتر محمدعلی کی نژاد تصریح کرد: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاهی که بیشترین تقاضا را داشته است امسال 2 هزار متقاضی داشتیم که برآورد ما این است که 700 نفر بیشتر وارد پروسه نمی شود. البته امیدواریم دانشگاه ها تا بهمن پرونده های خود را به هیات های مرکزی ارائه دهند.
دکتر محمدی، دبیر هیات عالی جذب گفت: فرایند جذب با قوت مسیر خود را طی میکند و طی چندسال اخیر بیش از 32 هزار نفر جذب هیات علمی داشتیم که این نشان از اهمیت و توجه به این بخش است. وی افزود: نتیجه این جذب رتبه خوب کشور جمهوری اسلامی است که ما جزو 9 کشور اول دنیا در برخی از بخش ها هستیم که این نیز نتیجه جذب اعضای هیات علمی است. دبیر هیات عالی جذب خاطر نشان کرد: ما در ابتدای انقلاب در بخش مقالات 398 هزار ارائه و انتشار مقالات داشتیم ولی الان این میزان در هر سال نزدیک به 32 هزار مقاله است که این نشان از تلاش علمی اعضای هیات علمی است که امیدواریم بتوانیم این میزان را نیز افزایش دهیم.
حجت الاسلام دکتر محمد رضا رضوان طلب، رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: اولین فراخوان ما از 6 دی ماه شروع شده و دانشگاه ها نیز بایستی نیازهای خود را بارگذاری کنند تا بعد از پایان آن، مجموعه اطلاعات به نظارت و ارزیابی ارائه کرده و پس از شش روز با اعتبارهای دارای مجوز موافقت خواهد شد. وی افزود: برای جذب یک نرم افزاری تعریف شده بوده که بخش نخست ان نرم افزار فراخوان بوده است و بعد در سلسله مراتب جذب نیز این نرم افزار دست اندرکاران را همراهی می کرد ولی با توجه به مشکلات آن، نرم افزار جامعی دیگری طراحی و بزودی ارائه خواهد شد.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم با اشاره به رویکرد جدید این مرکز گفت: رویکرد جدید مبتنی بر حفظ شأن و کرامت اعضای هیات علمی است و ما موظفیم این رویکرد را که بر اساس سیاستگذاری هیات عالی شکل گرفته است را به نحو احسن اجرا کنیم.
وی درباره بودجه اختصاص یافته به این مرکز هم گفت: بودجه ما در سال 93 عملا نسبت به سال 92، 10 درصد افزایش یافت و برای سال 94 این ده درصد شاید مقدار محدودی به آن اضافه شود ولی با این وجود ما کار خود را با قوت انجام می دهیم.
دکتر سیدعلی حسینی، رئیس امور هیات علمی وزارت بهداشت نیز گفت: ما در وزارت بهداشت دغدغه داریم که بیش از دو هفته پرونده در وزارت بهداشت ماندگار نخواهد بود و پرونده راکدی در این بخش نداریم. وی افزود: در بازدیدهای استانی نیز سعی داریم زمان فرایند جذب را کاهش دهیم. رئیس امور هیات علمی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فراخوان هیات جذب در رشته های علوم پایه به تدریج تا سال 91 افزایش پیدا کرده و پس از آن به دلیل تقلیل مجوز جذب هیأت علمی، این روند کاهش یافته است.
وی افزود: انتظارات از اعضای هیات اجرایی جذب و کارگروه های دانشگاهی ما این است که ارسال اعلام نیاز جذب و بورسیه براساس نیاز واقعی گروه های آموزشی، رعایت تقویم زمانی مراحل جذب مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و بررسی اعتراضات متقاضیان صورت گیرد.
دکتر اولیا، رییس دانشگاه یزد نیز در بخش پرسش و پاسخ رؤسای دانشگاه های حاضر در این نشست گفت: مشخص نمودن تقدم و تاخر موجود در جذب هیات علمی و همچنین گسترش رشته های تحصیلی؛ محروم شدن دانشگاه های بزرگ کشور از بورسیه؛ ایجاد فرصت زمانی و یا حق التدریسی برای افراد متقاضی جذب به منظور عدم سرگردانی در زمان مطرح شده برای جذب و همچنین در نظر گرفتن زمان مورد نظر دانشگاه ها در این جذب ها و بررسی میزان تفاوت ها و تنوع دفاتر جذب در دانشگاه های مختلف و تضییع حق برخی از دانش آموختگان از مهمترین دغدغه های ما در دانشگاه یزد است که امیدواریم راهکارهای مناسبی برای آن اندیشیده شود.
حجت الاسلام متوسل رییس شورای دفاتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها نیز در این نشست در بخش پرسش و پاسخ مسؤولان نهاد رهبری در دانشگاه ها با اشاره به اهمیت جذب افراد شایسته در دانشگاه ها گفت: همگی ما در بخش دفاتر جذب در دانشگاه ها به نوعی نسبت به عملکرد خود برای انتخاب افراد بایستی پاسخگو باشیم. وی افزود: مخفی بودن رای گیری به منظور جلوگیری از ملاحظات، بازنگری در فرم های استعلام و مصاحبه، استعلام از محل زندگی افراد متقاضی جذب، مدت زمان طولانی استعلامات از سازمان مرکزی از جمله مشکلاتی است که باید برطرف شود.
لازم به ذکر است، پس از پایان بخش پرسش و پاسخ، نمازجماعت ظهر و عصر اقامه شد و در نوبت بعد از ظهر دبیران هیات های جذب استانی به ارائه گزارش عملکرد در دانشگاه ها پرداختند.
خبر و عکس: سید ضیا میررحیمی
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 08,فوریه,2025